Ve společnosti Starbucks® vždy šlo – a vždy půjde – o kvalitu. Tým odborníků společnosti Starbucks se věnuje získávání, pražení, míchání a přípravě vysoce kvalitní 100% kávy Arabica.
Naší vášni pro kávu konkuruje pouze radost z jejího sdílení. Než si uvaříte a napijete se své oblíbené kávy Starbucks®, procházejí kávová zrna mnoha kroky.

Naše kávy jsou klasifikovány podle tří profilů pražení, takže můžete snadno najít chuť a intenzitu, která je pro Vás ideální.
Blonde pražení
Kávy Starbucks® Blonde Roast mají lehčí tělo a jemné tóny pražení, jemně probouzejí smysly a nabízejí příjemný, chuťově bohatý šálek.
Středně pražené kávy
Hladké a vyvážené, naše středně pražené kávy jsou ideální pro každou přestávku na kávu.
Tmavé pražení
Plnější a odvážné, tyto kávy se vyznačují robustní chutí a charakteristickou esencí intenzivního pražení.

Když věnujete pozornost mnoha vlastnostem kávy, otevře se Vám zcela nový smyslový svět.
Chuť kávy ovlivňuje mnoho proměnných: kde se káva pěstuje, jaký druh kávy se pěstuje, jak se káva pěstuje, jak se ze zrn odstraňují plody, jak se káva míchá a praží a jak se káva vaří. A to jsou jen některé z faktorů.
Chcete vědět, jak uspořádat ochutnávku kávy? Pojďme prozkoumat chuť a její rozmanité dimenze. Jedno je jisté: hlouběji porozumět chuti je obohacující cesta.

Pokud teprve zkoumáte, jak kávu skutečně ochutnat, vyplatí se naučit se tyto čtyři důležité kroky: přivonět, usrknout, vnímat a popsat.
PŘIVONĚT
Ke kávě si vždy nejdříve přičichněte, než ji ochutnáte. Zhluboka se nadechněte. Vaše chuťové buňky na jazyku sice dokážou rozlišit pět chutí – sladkou, slanou, hořkou, kyselou a umami – ale váš nos dokáže rozlišit až miliardu vůní.
USRKNOUT
Srkněte si pořádně a klidně nahlas. Nestyďte se. Káva se Vám tak rozptýlí po jazyku a patře a umožní Vám ochutnat všechny jemné chutě.
VNÍMAT
Přemýšlejte o tom, jak kávu cítíte v ústech. Jaká je její plnost chuti? Kde na jazyku vnímáte jednotlivé chutě?
POPSAT
Jakými slovy byste popsali svůj degustační zážitek? Vůni, chuť, pocit, který káva vyvolává v ústech. Cítíte kyselost kávy hodně, nebo naopak vůbec? Jaké další chutě byste mohli použít pro srovnání?